Kanādas Pārstāvju palāta vienbalsīgi nosodījusi Kanādas valdības ziņojumu, kurā kristiešu svētki - Ziemassvētki un Lieldienas - tiek dēvēti par "sistemātiskas reliģiskās diskriminācijas" piemēriem.

Cilvēktiesību komisijas (CHRC) publicētajā ziņojumā šīs tradicionālās kristiešu svētku dienas raksturotas kā diskriminējošas, jo tās ir vienīgās reliģiskās brīvdienas, kas Kanādā atzītas par valsts svētku dienām. Reaģējot uz šo ziņojumu, Pārstāvju palāta vienbalsīgi pieņēma priekšlikumu, nosodot "visus mēģinājumus polarizēt notikumus, kas jau paaudžu paaudzēs ir bijuši daļa no Kvebekas un Kanādas mantojuma... [aicinot] visus kvebekiešus un kanādiešus vienoties, tuvojoties Ziemassvētku laikam".

Kad parlamenta deputāti uzdeva jautājumu par valdības izteikto viedokli par Ziemassvētkiem, premjerministrs Džastins Trudo atbildēja: "Man ir liels prieks piecelties un mēģināt atbildēt uz pilnīgi absurdu jautājumu. Tas ir pašsaprotami - Ziemassvētki nav rasistiski. Šī ir daudzveidības valsts. Valsts, kurā tiek svinēti ne tikai mūsu personīgie individuālie uzskati, bet mēs dalāmies un svinam arī mūsu kaimiņu notikumus."