ASV kristīgais mūziķis Zaks Viljams (Zach Williams) nesenā intervijā atklāj stāstu par kādu dziesmu, kuru nejauši dzirdējis, braucot busiņā pa Eiropu. Dziesma kalpojusi kā pagrieziena punkts, kas iedevis saprašanu, ka ir jāmaina tas, kā viņš darījis lietas.

Mūziķis piedzimis kristīgā ģimenē, taču jau vidusskolā sācis lietot narkotikas. Vēlāk pievienojies roka grupai un tas viņu novedis pie vēl tumšāka dzīvesveida. Viljamsam šķitis, ka lai varētu spēlēt mūziku, ir jādzīvo kāds noteikts dzīvesveids. “Ja man bija jābūt rokgrupā, tas nozīmēja, ka tu lieto narkotikas, lieto alkoholu un ved dzīvi bezatbildīgi," stāsta dziedātājs. Viņš atzina: “Es nedomāju par nākamo dienu, es vienkārši dzīvoju esošajam mirklim. Un es to pārnesu uz laulību, es to pārnesu uz tēva un vīra dzīvi.”

2012. gada vasarā, ceļojot pa Eiropu kopā ar savu grupu, Viljams saprata, ka viņa dzīvesveids nav ilgtspējīgs un ja nekas nemainīsies, viņš ir uz ceļa, kas viņam maksās visu, ieskaitot sievu un bērnus. Tad Viljams lūdza Dievam sevi atklāt.

Kādu dienu tūrē pa Eiropu, busiņa vadītājam, pārslēdzot radiostacijas, atskanēja viena dziesma, kura pievērsa mūziķa uzmanību. Viņš dzirdēja “Big Daddy Weave” dziesmu "Redeemed" (kas tulkojumā nozīmē - atpirkts jeb salīdzināts) un tā viņu spēcīgi uzrunāja. Nonākot viesnīcas numurā, Viljams piezvanījis sievai un paziņojis, ka viņš beidz to dzīvi, kādu viņš dzīvojis un aiziet no grupas. Sieva tam nespēja noticēt, taču mūziķis patiešām atgriezās mājās, atcēla visus koncertus un aizgāja no grupas.

Tagad Zaks Viljams turpina muzicēt, bet viņa dziesmas liecina par to, kā Kungs viņu ir atpestījis. 27. februārī iznāks Zaka Viljamsa memuāri par viņa dzīvē piedzīvoto Dieva palīdzību.