Nelielā kristiešu kopiena Jemenā jau tā piedzīvo lielas ciešanas savas ticības dēļ, bet pēc Izraēlas un Gazas konflikta sākuma situācija strauji pasliktinājusies, brīdina organizācija “Open Doors”. Tas tiek skaidrots ar Jemenas hutiešu naidu pret kristietību.

Pirms 20 gadiem no Jemenas bēguļojušais konvertīts jeb persona, kas pārgājusi citā ticībā, Samuels sacīja, ka kristieši tiek padarīti par grēkāžiem, jo Jemenas hutiešu līderi izjūt dusmas par Gazas konfliktu. Pēdējā laikā hutieši ir nonākuši ziņās par uzbrukumiem tirdzniecības kuģiem Sarkanajā jūrā. Samuēls norāda, ka starp pašreizējo valdību un hutiešu varas iestādēm notiek intensīva informācijas apmaiņa par kristiešiem. Hutiešus kristiešu vajāšanu dēļ jemenieši var sākt uzskatīt pat par “varoņiem”.

Jemena ir piektajā vietā “Open Doors World Watch” sarakstā, kurā iekļautas 50 valstis, kurās kristieši visvairāk cieš savas ticības dēļ. Jemenā kristieši ir spiesti praktizēt savu ticību slepeni, un diemžēl dažus no viņiem vajā viņu pašu ģimenes locekļi.