Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Kuldīgas sv. Katrīnas draudzes virsmācītājs Viesturs Pirro ir nosvinējis savu 70 gadu jubileju un dosies pensijā jeb emeritūrā. Viņš turpinās kalpot kā vikārs. Savukārt jaunais mācītājs būs Valters Ozoliņš no Ventspils.

Viesturs Pirro savu kalpošanu sāka pirms 41 gada kā diakons Mežaparka draudzē vienlaikus ar teoloģijas studijām. Par mācītāju viņš tika ordinēts 1985. gada janvārī, bet pirms 35 gadiem piekritis pārnākt uz Kuldīgu, kur, sabrūkot padomju varai, dievnamā atjaunojās Sv. Katrīnas draudze. Savulaik Viesturs Pirro bijis Kuldīgas iecirkņa prāvests, kā arī Rendas, Kabiles un Vārmes Sv. Miķeļa draudzes mācītājs.

Par aiziešanu emeritūrā Pirro saka: „Dievam bezdarbnieku nav.” Viņš turpinās savu kalpošanu kā draudzes vikārs un visur, kur tiks aicināts. Latvijas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā noteikts, ka pēc 70. dzimšanas dienas mācītājs tiek emeritēts jeb garīdzniekam jādodas pensijā. Taču viņš var turpināt dažādās draudzēs kalpot, saglabājot titulu mācītājs emeritus.