Nesen aizvadītajā starptautiskajā konferencē Rīgā uzstājās atzīti savas jomas profesionāļi no ASV, Vācijas, Serbijas, Somijas, Zviedrijas, Beļģijas, Francijas un Austrijas, lai aizstāvētu cilvēka dzīvību un identitāti, tāpat arī ģimeni.

Starp lektoriem bija ārsts, epidemiologs, Lionas Kloda Bernāra universitātes emeritētais profesors Renē Ekohards (Renee Ecochard), kurš atklāja vīrišķību un sievišķību neirozinātnes skatījumā. “Ģimeni neizgudroja cilvēks – tas ir ierakstīts mūsu hromosomās,” uzsver profesors. Abi dzimumi ir radīti, lai viens otru papildinātu un kopīgi veidotu nākotni. Neirozinātne pierāda, ka nav iespējams vīrieti pārveidot par sievieti un otrādi, tas viss ir noteikts gēnos, nevis tikai ārējā izskatā un atšķirīgajos dzimumorgānos. Tāpat radīšana nav notikusi cilvēka individuālajām vajadzībām, stāsta Ekohards. Vīrietis un sieviete nav radīti sev, bet kopienai, kādam kopīgam labumam. Abi ir viens otram vajadzīgi. Šeit atklājas vienlīdzība, lai arī abiem dzimumiem piemīt savas atšķirības. To ir vairāk nekā 100. Dažas no tām: sievietes “jūt”, vīrieši “analizē”, vīrieši “redz mērķi”, sievietes “soļus līdz mērķim”, vīriešiem patīk “darīt kopā”, sievietēm “būt kopā”. Mums nav jācīnās pret dabu, bet jāsaredz abu dzimumu skaistums un svarīgums.

Konferencē plaši tika aizstāvēta cilvēka dzīvība, sievietes un vīrieša identitāte, dabiskas ģimenes un laulības koncepcija. Tika sniegts biblisks skaidrojums, juridiski un medicīniski fakti par šiem tematiem un izteikts aicinājums būt drosmīgiem un runāt ar sabiedrību par to. ADF International vecākā padomniece Eiropā, Beļģijā Adina Portaru sacīja, ka ne visas cīņas ir iespējams uzvarēt, taču vajag uz cīņu vismaz ierasties. Tāpat arī Somijas politiķe Paivī Rāsanena (Päivi Räsänen), par kuras tiesvedību Bībeles citāta dēļ dzirdams plašā mērogā, norādīja: “Ja agrīnie kristieši neatteicās no savas ticības pat lauvu bedrē, kamdēļ man tas būtu jādara tiesas zālē.”

23. un 24. februārī Rīgā tika aizvadīta starptautiskā konference “Cilvēka un ģimenes identitāte šodien un mūžīgi”. To rīkoja Kristīgo Mediķu biedrība sadarbībā ar biedrību “Asociācija Ģimene” un Latvijas vīru biedrību. Šāds pasākums Latvijā notika pirmo reizi.