Holivudas producentu kompānija ASV veido biogrāfisku filmu par aktiera un Otrā pasaules kara gaisa spēku virsnieka Džeimsa Stjuarta dzīvi. Viņš ir labi pazīstams, kā galvenās lomas atveidotājs filmā “Brīnišķā dzīve” (“It’s a Wonderful Life”, 1946).

Jaunā filma ar nosaukumu “A Truly Wonderful Life” (“Patiesi brīnišķīga dzīve”) atklās Stjuarta dzīvesstāstu, kas ir pilns varonības, mērķtiecības un ticības. Aktieris Džeimss Stjuarts 1940. gadā ieguva Oskara balvu kā labākais aktieris filmā "Filadelfijas stāsts". Pēc balvas saņemšanas Stjuarts atsaucās valsts aicinājumam un iestājās ASV armijas gaisa korpusā, un kļuva par pilotu. Viņš kļuva par eskadriļas komandieri un vadīja savus kolēģus kaujas misijās virs Vācijas.

Pirms iestāšanās armijā viņa tēvs Džeimsam iedeva 91. Psalmu, kuru papildināja ar saviem vārdiem: "Tas, kas aizvieto bailes un raizes, ir šajos vārdos ietvertais apsolījums. Es paļaujos uz šiem vārdiem. Es jūtos pārliecināts, ka Dievs tevi izvedīs cauri šai trakajai pieredzei. Vairāk es tev neko nevaru pateikt. Es tikai turpinu lūgt. Lai Dievs tevi svētī un sargā. Es tevi mīlu vairāk nekā spēju izteikt. Tētis.” Vēlāk Stjuarts atceroties teica: “Kopš tās dienas mazā grāmatiņa vienmēr bija man līdzās. Pirms katra bombardēšanas uzlidojuma pār Eiropu es izlasīju kādu tās daļu, un ar katru lasījumu tās nozīme man kļuva arvien dziļāka.”

Tas, ko Džeimss Stjuarts piedzīvoja kara laikā, palīdzēja viņam nospēlēt filmas “Brīnišķā dzīve” stāsta galveno varoni Džordžu Beiliju, kurš izmisumā lūdz, lai Dievs viņam parāda ceļu. Stjuarts stāsta: ”Kad es izteicu šo lūgšanu, es sajutu vientulību, bezcerību, ko izjūt cilvēki, kuriem nav, kur vērsties, un man acis pildījās ar asarām. Es salūzu un raudāju. Tas nemaz nebija plānots, bet tās lūgšanas spēks un apziņa, ka mūsu Tēvs ir tur Debesīs, lai palīdzētu bezcerīgajiem, mani noveda līdz asarām.”