Nesen Apvienotajā Karalistē veiktā aptaujā noskaidrojās, ka gandrīz ceturtā daļa britu jauniešu būtu gatavi aizliegt Bībeli un piekristu naida runu saturošu grāmatu aizliegumam.

Pētnieku grupa “Whitestone Insights” nesen aptaujāja vairāk nekā 2000 pieaugušo, jautājot, vai viņi piekrīt šādam apgalvojumam: "Ja vien nav iespējams izņemt aizskarošas rindkopas, būtu jāaizliedz pārdot grāmatas, kas, kā daži uzskata, satur naida runu, tostarp, ja nepieciešams, arī reliģiskus tekstus, piemēram, Bībeli." Rezultāti liecina, ka 23% dalībnieku, kas piekrita šim apgalvojumam, bija jaunie briti vecumā no 18 līdz 34 gadiem.

Aptaujas dati atklāj, ka Apvienotajā Karalistē valda dziļa sociālā pārliecība, ka kristīgie uzskati ir jācenzē, un šī pārliecība ir skārusi visu Eiropu. Pagājušajā gadā Anglijā tika arestēts amerikāņu ielas sludinātājs par Bībeles citēšanu. Somijā parlamenta deputāte Paivī Rāsanena tiek apsūdzēta naida kurināšanā pēc dalīšanās ar saviem reliģiskajiem uzskatiem sociālajos plašsaziņas līdzekļos. Šie gadījumi, kā arī nesen veiktā aptauja ir satraucošs atgādinājums par reliģijas brīvības samazināšanos Rietumu demokrātijās visā pasaulē.