Starptautiskajai Gideonu biedrībai (“Gideons International”), kas dažādās pasaules daļās izplata Bībeles, ir aizliegts dāvināt Svēto Rakstu eksemplārus lielā slimnīcu ķēdē Džordžijas štata lauku rajonā, ASV.

Džordžijas štata medicīnas aprūpes ķēde “Phoebe Putney Health System”, kas apkalpo tūkstošiem cilvēku vairāk nekā 40 apgabalos, ir aizliegusi Bībeles izplatīšanu saskaņā ar savu jauno daudzveidības, vienlīdzības un iekļaušanas politiku.

Aizliegums tika ieviests jau Covid-19 krīzes laikā. Tomēr pat pēc tam, kad ierobežojumi tika atcelti, Gideoniem neļāva atsākt savu darbu šajās slimnīcās, proti, dalīt Dieva Vārdu mirstošiem pacientiem.

Gideonu evaņģelizācijas darbības kavēšana notiek laikā, kad veselības aprūpes iestādes ASV tiek kritizētas par to, ka vairāk uzmanības pievērš progresīvai politikai nekā pašai veselības aprūpei. Šī nav pirmā reize, kad organizācija valstī tiek aizliegta. Pēc ateistu grupas iesniegtās prasības tiesā 2020. gadā, Gideoniem aizliedza izplatīt Bībeles kādā Džordžijas štata skolu rajonā.

“Gideons International” ir 1898. gadā dibināta kristīga asociācija, kas nodarbojas ar Bībeles izplatīšanu viesnīcās, skolās, slimnīcās, valsts civilajās un militārajās iestādēs, cietumos, juridiskajos birojos, medicīnas praksēs, lidmašīnās un kuģos vairāk nekā 200 valstīs. Pasaulē darbojas aptuveni 285 000 misionāru kalpošanu, tādējādi šī organizācija ir lielākā evaņģelizācijas kustība pasaulē.