ASV, Floridas skolu rajoniem drīzumā būs iespēja atļaut brīvprātīgajiem kapelāniem konsultēt skolēnus saskaņā ar likumprojektu, ko ceturtdien parakstīja republikāņu gubernators Rons DeSantis. Viņš arī noraidīja kritiķu iebildumus par reliģijas sajaukšanu ar valsts izglītību.

Vienīgās prasības kapelānam, būs iziet iepriekšēju pārbaudi un skolas tīmekļa vietnē norādīt savu vārdu, uzvārdu un reliģisko piederību. Kapelāni "sniegtu atbalstu, pakalpojumus un programmas skolēniem saskaņā ar rajona skolas padomes uzdevumiem". Likums stājas spēkā 1. jūlijā.

DeSantis uzsvēra, ka programma ir brīvprātīga. Skolās nav obligāta prasība nodrošināt kapelāna pieejamību, un skolēniem nav obligātas konsultācijas ar kapelāniem. Pretējā gadījumā būtu nepieciešama vecāku atļauja. "Neviens netiek piespiests kaut ko darīt, bet izslēgt reliģiskās grupas no skolu teritorijām, tā ir diskriminācija," sacīja DeSantis. "Jūs būtībā sakāt, ka Dievam nav vietas. Tas ir nepareizi." Florida ir viens no vairāk nekā desmit štatiem, kas ir centušies izveidot skolu kapelānu programmas. Teksasa kļuva par pirmo štatu, kas saskaņā ar 2023. gadā pieņemto likumu pieņēma kapelānu programmu.