Ja itāliete vēlas veikt abortu, viņai ir jāsaņem atļauja. To var saņemt tā sauktajās “consultori” (burtiski tulkojot - bezmaksas klīnikās). Tagad Itālijas premjerministre Džordža Meloni (Giorgia Meloni) plāno ļaut šīs klīnikas apmeklēt dzīvības aizstāvības organizācijām.

Itālijā un citviet pasaulē Meloni izraisījusi satraukumu ar savu paziņojumu, ka dzīvības aizstāvju organizācijām būtu jāļauj ieiet abortu klīnikās, kur sievietes vēršas, ja tās saskaras ar nevēlamu grūtniecību. Līdz šim centriem bija pienākums izplatīt brošūras no dzīvību aizstāvošām organizācijām, kas sievietēm norādīja, ka ir arī citas iespējas, nevis tikai grūtniecības pārtraukšana. Taču tagad premjerministre Meloni vēlas piešķirt šīm organizācijām vēl lielākas pilnvaras.

Meloni lēmums izraisījis neviennozīmīgu reakciju. Dažas par dzīvību iestājušās organizācijas reaģēja ar prieku. Tomēr citas ir skeptiskākas, jo neuzskata ka likums būtiski mainīsies, jo dažām dzīvību aizstāvošām organizācijām jau ir telpas slimnīcās, kur var tikties ar grūtniecēm, kuras apsver iespēju veikt abortu. Arī abortu atbalstītāju vidū reakcija un gaidas atšķiras. Daži asi protestē pret plānotajām likuma izmaiņām, savukārt citi neuzskata, ka likumdošanas izmaiņām būs lielas sekas praksē. Meloni intervijā 2022. gadā sacīja, ka viņa vēlas panākt, lai sievietes, kuras izvēlas abortu, zinātu, ka ir arī citas iespējas.