Sestdien, 18. maijā pulksten 16 sāksies Ventspils novada starptautiskā sakrālās mūzikas festivāla "No baroka līdz mūsdienām" atklāšanas koncerts Puzes baznīcā, kurā skan 1852. gadā Karla Hermaņa būvētās sešu reģistru ērģeles.

Kopš festivāla sākuma tā rīkotāji sadarbojas ar Ventspils Mūzikas vidusskolu, tādēļ arī šogad Ventspils Mūzikas vidusskolas pedagogi Ilze Reine, Gidons Grīnbergs un Rihards Štrauss, kā arī ērģeļu klases audzēkņi Loreta Gūtšmite, Agnese Stepānova, Klāvs Berks un stīgu ansamblis sagatavojuši īpaši Puzes baznīcas ērģelēm piemērotu repertuāru.

Koncertā skanēs Arkandželo Korelli, Džirolamo Freskobaldi, Johana Sebastiāna Baha, Georga Fridriha Hendeļa un citu komponistu skaņdarbi. Ieeja - ziedojums baznīcai.

Šogad sakrālās mūzikas festivālā "No baroka līdz mūsdienām" skanēs daudz ukraiņu komponistu skaņdarbu, muzicēs ērģelniece Nadja Veļičko no Ļvivas, kā arī klāt nāk jaunas koncertu vietas - Puzes un Piltenes baznīca. Neraugoties uz daudzām izmaiņām pasaulē, festivāla koncertu programmu veidošanas princips ir nemainīgs - repertuārs ir stilistiski atbilstīgs instrumentiem, kas kopumā iepazīstina klausītājus ar dažādu laikmetu mūziku.