Vairāk nekā 150 pārvietoto protestantu kristiešu pārstāvji Meksikā apgalvo, ka valdības amatpersonas izdara spiedienu parakstīt līgumu, kas pārkāpj cilvēktiesību aizsardzību.
Kristieši, kas pieder Lielās Pavēles baptistu draudzei, 26. aprīlī tika piespiedu kārtā pārvietoti no kaimiņu ciematiem Koamilas un Rančo Nuevo.

Viņi bija spiesti bēgt pēc tam, kad ciematu vadītāji atslēdza viņiem elektrību, izdemolēja un bloķēja piekļuvi viņu baznīcai un dažām mājām, kā arī nolika apsardzi pie ieejas punktiem ciematos. Sākotnēji kristieši saņēma pajumti pašvaldības ēkā, pēc tam tika pārvietoti uz citu vietu, kur viņi saka, ka ir bijuši atkarīgi no humānās palīdzības un vietējo baznīcu nodrošinātās pārtikas. Pašvaldība kristiešu grupai, kurā ir arī 75 bērni un zīdaiņi, vairs nenodrošina ne pārtiku, ne ūdeni.

Pagājušajā nedēļā preses konferencē grupas pārstāvji mācītājs Rodželio Ernandess Baltazars un draudzes vadītājs Nikolass Ernandess Solorzano sacīja, ka nevēlas pieņemt vienošanos un parakstīt līgumu, kas ļautu atbildīgajiem vadītājiem sodīt upurus ar 150 000 Meksikas peso, jeb aptuveni 8000 eiro apmērā.