Saskaņā ar Amerikas Pilsonisko brīvību savienības (“American Civil Liberties Union”) informāciju maija beigās tiek izskatīta prasība pret ASV Indiānas štata likumu, kas aizsargā gandrīz visus nedzimušos bērnus. Prasībā apgalvots, ka Indiānā spēkā esošā nedzimušo bērnu aizsardzība nepietiekami aizsargā grūtnieces, kurām var draudēt nāve vai nopietni miesas bojājumi.

Saskaņā ar spēkā esošajiem likumiem Indiānas štata likums aizsargā nedzimušus bērnus pēc 20 grūtniecības nedēļām, kuriem nav letālu augļa anomāliju un gadījumos, kad mātes dzīvība nav apdraudēta.

Veselas mātes, kuras kļuvušas par izvarošanas vai tuvas radniecības sakaru upuriem drīkst nogalināt nedzimušu bērnu līdz 10 nedēļu vecumam arī tādos gadījumos, ja sievietes auglim nav letālu anomāliju. Tajā teikts, ka visiem abortiem, kas atbilst izņēmumiem jātiek veiktiem kvalificētā slimnīcā. Ārsti, kuri pārkāpj Indiānas štata likumu, kas aizsargā nedzimušus bērnus riskē ar medicīnas licence zaudēšanu. Tiesas prāvā izskatāmajā “Planned Parenthood” prasībā tiek apgalvots, ka likums ir neskaidrs attiecībā uz to, ko var uzskatīt par pamatotiem nopietna medicīniskā kaitējuma draudiem. Tā rezultātā ar vien mazāk ārstu ir gatavi nogalināt nedzimušus bērnus, veicot abortu, līdz brīdim, kad var būt jau par vēlu, lai māte grūtniecību izdzīvotu, teikts prasībā.