Pretrunīgi vērtētā spriedumā Irākas tiesa ir lēmusi, ka Elvīnai Džozefai kopā ar trim bērniem, kas visi ir kristieši, jāpieņem islāms. Lēmums tika pieņemts, pamatojoties uz Irākas personas statusa likuma interpretāciju, kas nosaka, ka bērniem ir jāpieņem islāms, ja viens no viņu vecākiem konvertējas citā ticībā.

Džozefa, Duhokas iedzīvotāja Kurdistānas reģionā, šajā juridiskajā situācijā nonāca pēc tam, kad tika atklāta viņas pašas mātes pievēršanās islāmam pēc šķiršanās un tai sekojošās atkārtotās laulības ar kādu musulmaņu vīrieti.

"Es esmu kristiete," Džozefa apgalvoja. “Esmu precējusies ar kristieti. Man ir trīs kristīgi bērni. Visi mani oficiālie dokumenti ir kristīgi. Mūsu laulība ir reģistrēta baznīcā.”

Neskatoties uz šiem apgalvojumiem, 1959.gadā pieņemtais likums uzstāj, ka Džozefas ģimenes saitēm ar islāmu ir nepieciešama viņas un viņas bērnu pievēršanās islāmam. Šis likums ietekmē ne tikai reliģisko identitāti, bet arī laulības, mantojuma un aizgādības tiesības saskaņā ar šariata likumu noteikumiem. Rezultātā Džozefa saskaras ar juridiskiem izaicinājumiem, lai saglabātu laulības savienību ar vīru- kristieti.