Šī gada 17. -18. maijā Saldū aizvadīts "Lektoru kursi 2024" noslēgums un LELB lektoru salidojums. Lektoru apmācības tika organizētas no 1. marta līdz 17. maijam gan klātienē Gregorskolā Saldū, gan attālināti Zoom platformā.

Jaunie lektori apmācību programmas ietvaros noklausījās 30 lekcijas par tādām tēmām kā: Eklezioloģija, Ievads Svētajos Rakstos, Personīgā garīgā dzīve, Liturģija, Praktiskā teoloģija (māceklība), Misioloģija, Diakonija, Misijas bibliskais pamats un Runas prasmes (Bībeles tekstu lasīšana). Piektdien, 17. maijā studenti pulcējās Saldū uz noslēdzošajām kursa lekcijām, kā arī visi sekmīgi nokārtoja zināšanu pārbaudes testu.

Savukārt sestdien, 18. maijā LELB lektoru salidojuma programmas ietvaros klātesošajiem bija iespēja dzirdēt mācītāja Mareka Ignata lekciju “Kā palikt veselīgā ticībā” un kopā ar Liepājas diecēzes palīgbīskapu Uldi Gailīti pārrunāt dažādus jautājumus saistībā ar lektora kalpošanas nozīmi draudzē. Noslēguma dievkalpojumā Saldus Mārtiņa Lutera draudzē šī gada absolventi kopā ar kursu beigšanas apliecībām saņēma arī iedrošinājuma pilnus sveicienus no palīgbīskapa Gailīša un Svētā Gregora izglītības centra direktora mācītāja Raimonda Mežiņa.