Krievijas kontrolētajā Moldovas daļā notiek ievērojama kristiešu atdzimšana, neraugoties uz Maskavas spēcīgo ietekmi. Pirms vairāk nekā 20 gadiem uz Piedņestras reģionu dzīvot un kalpot pārcēlies kāds ukraiņu mācītājs ar savu ģimeni.

Lai nokļūtu Piedņestras galvaspilsētā Tiraspolē ir jādodas cauri vairākiem Krievijas kontrolpunktiem. Jāpiebilst, ka pilsētas laukumā joprojām atrodas milzīga Ļeņina statuja. 2000. gadā Jurijs Semenjuks, viņa sieva un trīs bērni pārcēlās no savas dzimtenes kaimiņvalstī Ukrainā uz Piedņestru. Pirmie septiņi kalpošanas gadi misionāru ģimenei nav bijuši viegli. Pret viņiem vērsušies cilvēki no valdības, policisti, slepenā dienesta (KGB) ierēdņi un arī mafija. Mācītājs saņēmis nāves draudus, ticis draudēts nolaupīt viņa bērnus, un reiz viņš arī nonācis laupītāju rokās, no kurām viņam izdevies veiksmīgi izglābties.

Neskatoties uz pārdzīvoto, Kristus Pestītāja draudze šodien ir lielākā draudze Piedņestrā.

Mācītājs stāsta, ka šajā apkaimē notiek neticama atmoda. Un jau tas vien, ka pēc šiem 24 gadiem viņi vēl ir dzīvi, ir brīnums. Semenjuks norāda, ka draudze piedzīvo daudz zīmes un brīnumus. Viņš ir pārliecināts, ka viss šis spēks ir evaņģēlijā un visi šie brīnumi notiek tāpēc, ka cilvēki sludina evaņģēliju. “Dievs mūs dara spējīgus sludināt evaņģēliju un darīt par mācekļiem," uzsver mācītājs.

Tagad vietējie iedzīvotāji uztraucas, ka varētu sākties karš, tomēr Jurijs par to neuztraucas, un norāda, ka nekur neplāno pārcelties. Viņš saka: “Dievs mums ir pavēlējis sludināt evaņģēliju un darīt par mācekļiem, tāpēc nekas nemainās, ir vai nav karš. Nav svarīgi, ar kādu situāciju mēs saskaramies, aicinājums paliek nemainīgs.”