“Jebšu man arī pamirtu miesa un sirds, taču Tu, Dievs, esi mans patvērums un mana daļa mūžīgi!” (Psalmi 73:26) 24. jūnija vakarā 100 gadu vecumā mūžībā aizsaukts mācītājs emeritus Romāns Zigfrīds Skuja (13.11.1923. – 24.06.2024.).

Romāns Zigfrīds Skuja teoloģisko izglītību ieguvis Akadēmiskajos teoloģiskajos kursos. Ordinēts 1976. gada 19. septembrī Rīgas Svētā Jāņa baznīcā. 1983. gadā saņēmis mācītāja amata krustu. Romāns Skuja kalpojis Rīgas Svētā Jāņa, Skultes un Nītaures draudzēs. Visilgāk - Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes draudzē (no 1973.g.) un Budbergas Svētā Pāvila draudzē (no 1977.g.). Ar 2009. gada 1. jūliju piešķirts mācītāja emeritus statuss. Pats mācītājs uz jautājumu, kāds ir bijis skaistā mūža noslēpums, atbildējis: “Mūžā ir bijušas trīs mīlestības – darbs, gleznošana un šahs.” Staigāšana ar Dievu un kalpošana pie Viņa altāriem ir piepildījusi mācītāja dzīvi ar gandarījumu uz prieku.

“Šis garais mūžs ir tikai Dieva žēlastībā vadīts. Dieva žēlastība ir tā, kas cilvēku vada, un to izjūt ikviens savās dienas gaitās. Dieva žēlastība ir tā, kurā mēs dzīvojam, kurā mēs darbojamies, pildām savu uzdevumu, kas ir nolikts no Dieva. Ar to arī jādzīvo,” tik vienkārši sava mūža gājumu vērtēja mācītājs. “Bet pateicoties Dieva žēlastībai, es esmu tas, kas es esmu, un Viņa žēlastība manī nebija nesekmīga.” (1. Korintiešiem 15:10)

Mācītāja emeritus Romāna Zigfrīda Skujas izvadīšanas dievkalpojums notiks otrdien, 2. jūlijā pulksten 13.00 Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā. Guldīšana zemes klēpī Rīgas I Meža kapos (pulcēšanās pie vārtiem pulksten 14.30). Latvijas Evaņģēliski luteriskā Baznīca izsaka sirsnīgu līdzjūtību tuviniekiem un visiem, kas mācītāju pazina personīgi.