Pirms 100 gadiem 1924. gadā Parīzes olimpisko spēļu skatītāji bija liecinieki elpu aizraujošam skatam, kad skotu skrējējs Ēriks Lidels (Eric Liddell) skrēja 400 metru skrējiena distancē un pārspēja gan olimpisko, gan pasaules rekordu, atstājot pārējos skrējējus tālu aiz sevis. Šā notikuma simtgadē 2024. gadā olimpiskās spēles šovasar atkal atgriezīsies Parīzē kopā ar paralimpiskajām spēlēm.

Evaņģēlists Kanons Dž. Džons vēlas izmantot šo masu sporta pasākumu kā atspēriena punktu, atgādinot cilvēkiem par šo slaveno pagātnes sportistu, kura liecība par Jēzu Kristu ir tikpat ievērojama kā viņa sportiskie sasniegumi.

1924. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs Lidels trenējās skrējienam 100 metru distancē, bet atteicās tajā skriet, jo piedalīties šādā pasākumā svētdienā bija pretrunā ar viņa kristīgo ticību.

Tā vietā viņš nolēma piedalīties 100 un 400 metru sprintā citā dienā. 100 metru distancē viņš ieguva bronzas medaļu. Pēc tam Lidels pievērsās 400 metru skrējienam, jo bija saņēmis no kāda cilvēka piezīmju lapiņu, uz kuras bija rakstīts - "tos, kuri pagodina Dievu, Dievs pagodina". Lindels negaidīti skrēja pa ārējo joslu, pārspējot gan olimpisko, gan pasaules rekordu, distanci noskrienot 47,6 sekundēs.

Rakstot 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm paredzētu bukletu ar nosaukumu "Skrien savas dzīves skrējienu", Džons stāsta par Lidela atteikšanos no kompromisiem savā ticībā un piemin viņa liecību par Kristu, kuru skrējējs vēlāk nesa kā misionārs. Līdz šim Apvienotajā Karalistē un ārzemēs jau ir izplatīti aptuveni 100 000 eksemplāru.

Bukleta autors teica, ka tā "nevar būt nejaušība", ka olimpiskās spēles ir atgriezušās Parīzē tieši 100 gadus pēc tam, kad Lidels izcīnīja zeltu, un tādēļ viņš jutās iedvesmots uzrakstīt nelielu grāmatiņu par šī neparastā cilvēka liecībām. Viņš cer, ka evaņģelizācijas vajadzībām tiks izdots vienu miljons bukleta eksemplāru.