Barselonas evaņģēliskā draudze “Rhema” uzņem migrantus no Dienvidaustrumāzijas, lai nestu viņiem Evaņģēliju. No 300 pastāvīgajiem draudzes locekļiem vairāk nekā 90% nesen ir pievērsušies kristietībai.

Indieši, pakistānieši, nepālieši un bangladešieši regulāri apmeklē Barselonas evaņģēliskās draudzi “Rhema”, kur dievkalpojumi notiek pandžabu valodā. “Visi šie cilvēki šeit var dzirdēt par Bībeli, kamēr savās izcelsmes valstīs viņi to nevar," norāda draudzes mācītājs Kumars.

Dzimis nekristiešu ģimenē, Kumars skaidro, ka viņš izmēģinājis "visus iespējamos tempļus", lai saprastu, kas ir Dievs. "Es domāju, ka šī draudze ir aicināta vēstīt par to, ka var būt attiecības ar Dievu, nevis ar reliģiju," saka mācītājs. Vairāk nekā 90% viņa draudzes locekļu ir jaunpievērstie kristieši.

Sākumā draudzē bija tikai četri locekļi, kas tikās reizi mēnesī. Šī kristiešu draudze bija pirmā oficiāli reģistrētā pandžabu valodā runājošā baznīca valstī. Patreiz katru svētdienu draudzē pulcējas vairāk nekā 300 apmeklētāji. Nesen draudze arī paziņoja, ka ir kristījusi divas musulmaņu izcelsmes ģimenes. Gandrīz visi draudzes locekļi nāk no valstīm, kuras ir iekļautas organizācijas “Open Doors” 2024. gada kristiešu vajāšanu indeksā.