Tā kā daudzi pētījumi liecina par viedtālruņu lietošanas psiholoģisko kaitīgumu un ASV galvenais ķirurgs aicina uz sociālajiem medijiem izvietot brīdinājuma uzrakstus, šķiet, ka daudzi ir izvēlējušies distancēties no tehnoloģiskā visuma. Ja ne citādi, tad vismaz daudzi ir izvēlējušies ierobežot laiku, ko bērni pavada tiešsaistē. Nesens piemērs tam ir Maple Grove vidusskola Minesotā, kas izvēlējās ierobežot mobilo tālruņu lietošanu skolā.

Šis eksperiments sākās aptuveni pirms diviem gadiem, un tā rezultāti esot bijuši "kā diena un nakts", jo bērni esot bijuši laimīgāki, biežāk iesaistījušies savstarpējās attiecībās, pievērsuši lielāku uzmanību visas dienas garumā un vairāk piedalījušies klases diskusijās. Kopumā Minesotas vidusskolā rezultāti bija pārliecinoši pozitīvi.

Patiesībā Apvienotās Karalistes organizācija "Bērnība bez viedtālruņiem" (Smartphone Free Childhood, SFC) ir palīdzējusi atbalstīt globālu kustību "vecākiem, kas atturas dot saviem bērniem" tālruņus. Kā ziņots, SFC izveidoja grupu tērzēšanu, lai savienotu vecākus visā Anglijā, un dažu īsu nedēļu laikā tai bija pievienojušies vairāk nekā 60 000 dalībnieku. Saskaņā ar SFC teikto, kustība, kas ir izveidojusies, sākās nejauši. Kā rakstīts viņu tīmekļa vietnē, pēc tam, kad spontāni izveidojās dažas grupas tērzēšanas vietnē WhatsApp, "drīz vien kļuva skaidrs, ka tūkstošiem - iespējams, miljoniem - vecāku izmisīgi vēlas, lai kaut kas mainītos." Tas noveda pie SFC dibināšanas, un "atsaucība ir bijusi ne mazāk kā pārsteidzoša".

Ģimenes izpētes padomes (Family Research Council) Bibliskās pasaules uzskata eksperts Deivids Klosons (David Closson) skaidro, ka Džordža Bārnas (George Barna) pētījumi liecina, ka "pasaules uzskats sāk veidoties no 15 līdz 18 mēnešu vecumam un ir izveidojies līdz 13 gadu vecumam". Ņemot to vērā, "mēs kā vecāki esam naivi, ja domājam, ka sociālie mediji un izklaides pasaule neveido mūsu bērniem pasaules uzskatu. Tie pavisam noteikti to veido." Klosons arī piebilda, ka bērni nepieder vecākiem, bet ir vecākiem uzticēti, kā dāvana no Dieva, un par viņu audzināšanu būs jānes atbildība.