Lielākā daļa Katalonijas iedzīvotāju atbalstītu reliģiskās kultūras mācību priekšmeta iekļaušanu valsts skolu izglītības programmās. Dati liecina, ka 74% iedzīvotāju apgalvo, ka viņi "pilnīgi atbalsta" vai "drīzāk atbalsta" to, lai skolās un koledžās tiktu pasniegts priekšmets, kas dotu vispārējas zināšanas reliģijas jomā.

Dati ir iegūti no jaunākā Reliģiozitātes barometra izdevuma, ko publicējis oficiālais Katalonijas valdības sabiedriskās domas pētījumu centrs. Iegūtie dati atspoguļo informāciju par 2023. gadu. Interesanti, ka Katalonija, reģions, kas atrodas Spānijas ziemeļaustrumos ir viens no reģioniem, kur sekulārisms ir visspēcīgākais. Romas katoļu baznīcas apmeklējums ir zemāks nekā citviet Spānijā, un lielākā daļa bērnu valsts skolās izvēlas neapmeklēt ticības mācību stundas.

Tomēr tieši Katalonijas jaunieši ir visvairāk ieinteresēti, lai akadēmiskajā mācību programmā tiktu iekļauts priekšmets par reliģisko kultūru, liecina aptaujas rezultāti. Vecuma grupā no 16 līdz 24 gadiem līdz pat 46% jauniešu "pilnībā atbalsta" šo priekšlikumu, bet 37% - "drīzāk atbalsta". Tas kopumā ir 83%. 25-34 gadu vecuma grupā to atbalstītu 79%, bet 35-49 un 50-64 gadu vecuma grupās - 75% un 73%. Tikai pēc 65 gadu vecuma sasniegšanas vidējais īpatsvars, kas atbalsta plašāku reliģisko izglītību, samazinās zem 70% un ir 64%.

Reliģiozitātes barometrs arī iedala cilvēkus pēc izglītības līmeņa un tajā apkopotie dati liecina, ka visizglītotākie iedzīvotāju slāņi arī visvairāk atbalsta reliģiskās kultūras mācību priekšmeta iekļaušanu akadēmiskajā mācību programmā.