Klasiskā baznīcas himna “Amazing Grace” (“Brīnišķā žēlastība”) gadsimtiem ilgi ir iedvesmojusi neskaitāmus ticīgos. Kā izrādās, tās dziedāšana var būt noderīga arī sirds un asinsvadu veselībai.

Pārsteidzošā pētījumā, kurā piedalījās 65 gados vecāki pacienti ar koronāro artēriju slimību, atklājās, ka 30 minūšu dziedāšana kopā ar balss pasniedzēju uzlabo asinsvadu funkciju (tehniski - mikrovaskulāro endotēlija funkciju). Vislielāko ietekmi novēroja tie dalībnieki, kuri dziedāja dziesmu par brīnišķo žēlastību (“Amazing Grace”). Tā bija lielāka par tiem, kuri dziedāja “The Beatles” - “Hey Jude”, “Jolene” un citas. Pētnieki uzsvēra, ka, lai gan viņu pētījuma apjoms - 65 cilvēki - nozīmē, ka tā ir “stingri pētnieciska analīze”, iegūtie rezultāti varētu būt pamats turpmākajiem pētījumiem mūzikas medicīnas jomā

“Amazing Grace” 1772. gadā sarakstīja bijušais vergu tirgotājs Džons Ņūtons (John Newton), kurš pieņēma kristietību un kļuva par anglikāņu garīdznieku. Šī himna joprojām ir baznīcas dievkalpojumu pamats un ir populāra pat nekristiešu vidū.