Jauno Latvijas Kristīgā radio sezonu iesāksim ar tiešraides dievkalpojumu ar Svēto Vakarēdienu “Pie Tā Kunga galda” – svētdien, 1. septembrī plkst. 15.00. Dievkalpojumu vadīs LKR prezidents Tālivaldis Tālbergs, teoloģijas doktors Juris Doveiko un LVDA goda bīskaps Jānis Ozolinkevičs.

Savukārt pirmdien – 2. septembrī plkst. 12.00 – savu ceturto sezonu atklās raidījumu cikls “Zudusī baznīca”. Ģirts Prāmnieks un Helēna Dekante turpinās iepazīstināt mūs ar Latvijas luterāņu dievnamu un draudžu vēsturi. Pirmais raidījums būs veltīts baznīcām kara laikā, apskatot tās arī šodienas kara kontekstā, ne vien fiziskās, bet arī garīgās cīņas nozīmē.

Vēl pēc nedēļas – 9. septembrī plkst. 17.15 – savu skanējumu sāks jauns raidījums “Esmu dzīvs”. Šo raidījumu ciklu veidos biedrība ar šādu pašu nosaukumu un raidījuma vadītāji būs Laura un Artūrs Doveiki. Raidījums “Esmu dzīvs” – par dzīvības vērtību un tās trauslumu, par bērnu no ieņemšanas brīža. Par aborta izvēli un tā sekām. Par iespējām saglabāt dzīvību. “Esmu dzīvs” būs balss par tiem, kuri nespēj paši sevi aizstāvēt. Raidījumā gaidāmas gan intervijas ar speciālistiem, gan liecības, gan statistika un pētījumi, gan sarunas ar mācītājiem.

9. septembrī plkst. 18.00 ēterā atgriezīsies arī Radio svētdienasskola. Skolotāja Iveta Godiņa kopā ar bērniem jau 30 gadus pirmdienu vakaros caur Bībeles stāstiem iepazīst Dieva vēsti cilvēcei. Trešdien, 4. septembrī plkst. 19.00 pēc vasaras pārtraukuma mācītājs Pauls Oleksa turpinās uzrunāt klausītājus raidījumā “Klausies, Latvija!”.

Pēc 20 gadiem savu skanējumu pārtrauc raidījums “Laika zīmes”. Turpmāk ceturtdienās plkst. 12.00 skanēs raidījums “Kas ir cilvēks?”, bet piektdienās plkst. 12.00 turpinās skanēt raidījums “Pēc septiņām dienām”. Šovasar aizsāktā pārraide, kas sākotnēji tika iecerēta, kā informatīvs vasaras ziņojums par aktualitātēm LKR darbā, ir tapis par raidījumu, kas savā ziņā veido vēsturiskas piezīmes, jo sniedz ieskatu par būtiskāko pasaules norisēs. Turklāt to papildinot ar garīgu redzējumu.

Vēl kāds jaunums piektdienās, sākot ar 6. septembri plkst. 17.15, klausītāji varēs iepazīties ar plašo misijas lauku tepat Latvijā. Draudžu pavairošanas misijas veidotais raidījums “Misija ar akcentu” būs par Kristus lielo pavēli – iet un darīt par mācekļiem visas tautas. Tajā atklāsim draudžu kalpošanas dažādos reģionos, iepazīsim to darbu, izdošanās un vajadzības. Raidījumu vadīs: Daniels Pedraza un Aivars Treimanis.

Sestdienās atgriezīsies raidījumi – plkst. 12.00 “Atrasts arhīvā”, plkst. 20.00 “Spogulis” un plkst. 22.00 arī “Vakara sarunas”. Vakara sarunām būs jauns formāts un arī jauni vadītāji. Vakara sarunas turpinās vadīt Ģirts Prāmnieks un Kaspars Ezeriņš, bet tām pievienosies Daniels Ozolinkevičs un Raivo Šastakovičs, kā arī katrā reizē studijā būs kāds viesis, kuru varēsim iepazīt un runāt par aktuālo sabiedrībā un draudzēs. Pirmā tikšanās 7. septembrī ar Dāvidu Gleški par lielo notikumu “Jēzus maršu”. Raidījuma laikā klausītāji aizvien varēs zvanīt un sūtīt īsziņas.

Par jaunumiem LKR programmā arī šeit.