Evaņģēlisko baznīcu kristīgā alianse Argentīnā (ACIERA) ir parakstījusi sadarbības līgumu ar valsts Drošības ministriju, lai īstenotu pasākumus un projektus, kuru mērķis ir veicināt sociālo integrāciju personām, kurām atņemta brīvība. Tāpat atbalstītas tiks arī šo personu ģimenes.

Vienošanos parakstīja ACIERA prezidents Kristians Hufts (Christian Hooft) un Sociālās reintegrācijas valsts direktore Felicita Bečāra (Felicitas Beccar) no Ieslodzījuma vietu lietu apakšsekretariāta. Šīs vienošanās parakstīšana nozīmē, ka darbībām un projektiem tiks noteikti konkrēti mērķi, darba plāni, to īstenošanas termiņi, cilvēkresursi, tehniskie un finanšu resursi, kā arī jebkurš cits nepieciešamais ieguldījums un specifikācijas, kas nepieciešamas plānam vai projektam.

"Šis nopietnais reintegrācijas darbs ir vēsturisks brīdis, jo Baznīca jau gadiem ilgi ir strādājusi cietumos. Mēs kā ACIERA nekad neesam oficiāli parakstījuši līgumu ar valsti par darbu. Mums tā ir nozīmīga atzinība un milzīgs prieks parakstīt šo līgumu," uzsvēra Hufts. Savukārt Felicita Bečāra pateicās evaņģēliskajai baznīcai par darbu, ko tā veic visā valstī. Viņa teica: "Es dziļi ticu misijai, ko jūs veicat, un priekš mums tas ir lielisks sakaru tīkls un atbalsts mūsu darbā, kurā dažkārt ir arī trūkumi un sarežģījumi, un, ja nebūtu tādu organizāciju kā jūs, tas būtu diezgan nepilnīgs."