Parīzes olimpisko spēļu laikā, tieši pirms 16. kārtas cīņas 31. jūlijā, 28 gadus vecais džudo cīkstonis Nemanja Majdovs (Nemanja Majdov) pirms cīņas pārmeta sev krustu. Šī žesta dēļ Serbijas džudo čempions uz pieciem mēnešiem ir diskvalificēts no dalības šajā sporta veidā.

Šonedēļ sociālajos plašsaziņas līdzekļos viņš rakstīja: “Pirms 15 dienām es saņēmu paziņojumu no Pasaules džudo federācijas par piecu mēnešu diskvalifikāciju par reliģisko kodeksu pārkāpšanu. Precīzāk, par to, ka, iestājoties cīņā olimpiskajās spēlēs, es pārmetu sev krustu. Man ir aizliegts piedalīties visos turnīros un treniņnometnēs.” Starptautiskā džudo federācija paziņoja, ka viņš ir diskvalificēts par to, ka, ieejot cīņas laukumā, ir parādījis skaidru reliģisku zīmi, tādējādi pārkāpjot tās ētikas kodeksu.

Rakstot sociālajos plašsaziņas līdzekļos par savu atstādināšanu, Majdovs paziņoja, ka viņš neatvainojas. Viņš raksta: “Kungs man ir devis visu, gan personīgi, gan karjerā, un Viņš man ir numur 1, un es ar to lepojos. Un tas nemainīsies nekādos apstākļos.” Majdovs, kurš uzvarēja 2023. gada Eiropas čempionātā un 2017. gada pasaules čempionātā, bet šogad pasaules čempionāta izcīnīja otro vietu, uzsvēra, ka nākamgad atsāks karjeru. Viņš raksta: “Līdz tam mēs atpūtīsimies, bet pēc tam ar mūsu Kunga Jēzus Kristus palīdzību atgriezīsimies pie jauna sākuma un jaunām uzvarām.”