Viesuļvētra “Helēna”, kas pārgājusi pāri ASV Džordžijas, Karolīnas, Virdžīnijas un Tenesī štatiem, ir prasījusi vairāk nekā 60 cilvēku dzīvības un miljoniem cilvēku palikuši bez elektrības. Reaģējot uz šo katastrofu, kristīgās organizācijas, piemēram, “Samariešu soma” (Samaritan's Purse) un “Pestīšanas armija”, ātri mobilizējušās, lai sniegtu atbalstu katastrofas seku likvidēšanai visā ASV dienvidaustrumu daļā.

Viesuļvētra, kas sākotnēji sasniedza sauszemi kā 4. kategorijas vētra, atnesa postošus vējus, spēcīgas lietusgāzes un plašus plūdus. Saskaņā ar ASV Nacionālā viesuļvētru centra datiem, “Helēna” piecos štatos līdz svētdienas sākumam bija prasījusi vismaz 63 cilvēku dzīvības.

Franklina Grehema vadītā labdarības organizācija “Samariešu soma” cietušajām kopienām piedāvā gan fizisku palīdzību, gan garīgu atbalstu un tā ir nosūtījusi kapelānus uz vissmagāk cietušajām teritorijām. Šie kapelāni sniedz kalpošanu patversmēs, kā arī sniedz atbalstu katastrofas pārņemtajās slimnīcās. Vēl viena kristiešu grupa, kas sniedz ievērojamu ieguldījumu, ir “Cerības konvojs” (“Convoy of Hope”), jo īpaši Perijas pilsētā Floridas štatā, kas pagājušajā gadā cieta no vairākām viesuļvētrām. Saskaņā ar jaunāko informāciju, viņi ir uzsākuši pārtikas produktu, ūdens un higiēnas piederumu komplektu izdalīšanu.

Aktīvi darbojas arī “Pestīšanas armija”, kas, tuvojoties vētrai, nekavējoties izvietoja 10 mobilās ēdināšanas vienības un vēl 35 nostādīja gatavībā. Šīs vienības cietušajiem piegādā līdz 1500 maltītēm dienā. Pamatā kalpotāji nodrošina ēdināšanu vairākās ārkārtas patversmēs Džordžijā un tiek sniegts atbalsts vietējiem katastrofas seku likvidēšanas darbiniekiem.

Patlaban tiek lēsts, ka viesuļvētra “Helēna” (“Helene”) šajos ASV štatos ir nodarījusi no 15 līdz 26 miljardiem ASV dolāru lielus materiālos zaudējumus, un joprojām vairāk nekā 3 miljoni cilvēku ir bez elektrības.