Lai diskutētu par luteriskās baznīcas vietu Eiropā pārmaiņu laikos, šoruden no 8. līdz 11. oktobrim Prāgā norisinājusies Pasaules Luterāņu federācijas Eiropas reģionālā sanāksme. Tikšanās dalībniekus uzņēma Čehijas Evaņģēliskā brāļu baznīca.

Čehijas draudze dalījās pagātnes pieredzē, vēstures liecībās un ieskatos, kā baznīca cenšas mainīties, atbildot uz cilvēku šodienas vajadzībām. Viens no atslēgas vārdiem bija vārds “attiecības”, ko Baznīcai jāmācās uzturēt arī ar tiem cilvēkiem, kas nepieder draudzēm un kas neasociē sevi ar piederību kādai konfesijai. “Mēs piederam Kristum, bet Kristus nepieder mums,“ bija citāts, kas sanāksmes laikā tika lietots vairākkārt, ilustrējot Baznīcas nākotni, kura balstās Evaņģēlija pasludināšanā.

Sanāksmē tika prezentēta Pasaules Luterāņu federācijas stratēģija 2025. – 2031. gadam, kurā tika noteiktas četras prioritātes - plaukstošas baznīcas, atbildīga teoloģija, taisnīgums un miers, kalpošana un cieņa. Sanāksmes dalībniekiem bija iespēja dzirdēt arī liecības par Baznīcas lomu un kalpošanas specifiku kara un bruņotu konfliktu apstākļos, kā arī reflektēt par Baznīcas vietu sabiedrībā savās valstīs. Latvijas Evaņģēliski luterisko Baznīcu šajā sanāksmē pārstāvēja Garīgās vadības nozaru bloka vadītāja Linda Kalniņa.