Apvienotajā Karalistē ir sākusies pirmā Nacionālā lūgšanu nedēļa, kuras ietvaros no 12. līdz 20. oktobrim notiks pāri par simts pasākumiem. Lūgt par valsti un cilvēkiem ir atsaukušies vairāk nekā tūkstotis kristiešu un dažādu kristīgo organizāciju.

Lūgšanas notiks baznīcās, kopienu centros, pludmalēs, pilīs, parkos un citās vietās, plānotas arī lūgšanas tiešsaistē, pusdienu lūgšanu tiešraides un nakts vigīlijas, lai cilvēki varētu piedalīties virtuāli. Galvenais nedēļas notikums ir lūgšanu sapulce Emanuela centrā Vestminsterā. Visas nedēļas garumā lūgšanas būs vērstas uz tādām ietekmējamām jomām kā valdība, veselība, izglītība un uzņēmējdarbība.

"Šāda koordinācija un spēks ir brīnišķīga kustība, ko vada Svētais Gars," atzīst organizatori. "Mēs turpinām saņemt daudzas liecības no citiem, kas piedalās lūgšanās, un esam saņēmuši pat iedvesmojošas pielūgsmes dziesmas no visas valsts. Miesas vienotība un saliedētība ir iedvesmojoša: visi ir gatavi nolikt malā savus zīmolus, logotipus un programmas un apvienoties zem Nacionālās lūgšanu nedēļas karoga, pazemojoties un lūdzot Kungu dziedināt mūsu zemi."