Norvēģijā 36 kristiešu organizācijas un konfesijas publicējušas kopīgu paziņojumu pret moderno dzimumu izpratni. Paziņojumā teikts, ka šī ideoloģija ir problemātiska, mulsinoša un destruktīva. Norvēģijas valdība gan izrādīja nepatiku pret šo deklarāciju.

Paziņojumā ir uzsvērts, ka visā cilvēcē ir tikai divi dzimumi: vīrietis un sieviete. Tie ir daļa no Dieva radīšanas plāna. Dievs ir devis vīrietim un sievietei laulību kā vienīgo vietu seksuālajām aktivitātēm. Ģimene ir “dievišķi noteikta” un vēlama kopdzīves un bērnu audzināšanas forma. Paziņojumā ir četras sadaļas: Bībele, bioloģija, bērns un pamatvērtības. Katrā sadaļā ir sniegti daži apgalvojumi. Deklarācija iestājas pret Norvēģijas valsts “aktīvismu”, kas, piemēram, skolās uzstājīgi sludina, ka dzimumu ir vairāk nekā divi un ka var būt savs “iekšējais dzimums”. Šāds “spiediens” nevis māca bērnus, bet gan mulsina viņus. Dzimums nav mainīgs, bet nemainīgs. Valsts nav pilnvarota sekot šādai dzimumu “ideoloģijai”, kurai “nav ne bioloģiska, ne zinātniska pamatojuma”.

Kā raksta Norvēģijas kristīgie laikraksti, šīs deklarācijas atbalstītāji ir no konservatīvajiem luterāņiem un Vasarsvētku ticīgajiem līdz Romas katoļu bīskapiem Norvēģijā. Daļēji oficiālajai Norvēģijas Luterāņu baznīcai netika lūgts atbalsts. Šī baznīca 2016. gadā atvēra laulības viendzimuma personām un piedalās arī nacionālajā geju gājienā. Paziņojuma autori negaida, ka denominācija kopumā parakstīsies, bet cer, ka atsevišķas draudzes to darīs. Līdz šim to ir izdarījusi viena vietējā draudze.