Adventes un Ziemsvētku laiks ir īpašs Iļģuciema cietumā, kad tā iemītnieces apmeklē ne viens vien labas gribas cilvēks. Jau sesto gadu notiesātajām sievietēm īpaši gaidīts ir pasākumu cikls „Adventes viesis”. Arī šogad katru adventes svētdienu pie sievietēm viesojās kāds no sabiedrības inteliģences pārstāvjiem, lai dalītos savā Ziemsvētku pieredzē. Tie ir - rakstniece un publiciste Anda Līce, dziesminiece un dzejniece Elīna Līce, LELB arhibīskaps Jānis Vanags, komponists Aivars Lapšāns un koklētāja Ieva Lapšāne. Jau piecpadsmito gadu šajā laikā notiesātās sievietes apmeklē Vasarsvētku draudžu bīskaps Nikolajs Gribs kopā ar citiem brīvprātīgajiem kalpotājiem. Gandrīz vesela diena bīskapam paiet cietumā aprunājoties un dalot dāvanas katrai ieslodzītajai, kas sarūpētas kopā ar Zviedrijas misiju „Erikshjalpen”. Šogad dāvanā cietumam bija arī pieci ledusskapji un desmit ūdens sildītāji, lai uzlabotu notiesāto sadzīves apstākļus. Savukārt Vasarsvētku draudzes „Patiesības Vārds” brīvprātīgās kalpotājas Otrajos Ziemassvētkos viesosies ar īpaši sagatavotiem pasākumiem un dāvanām Mātes un bērna nodaļā pie mazajiem iemītniekiem un Nepilngadīgo audzināšanas nodaļā pie pusaudzēm. Aktīvi šajā laikā cietumā darbojas Romas katoļu baznīcas brīvprātīgie kalpotāji. Tiek realizēts projekts, kurā sievietes cietumā labprāt ada zeķes bezpajumtniekiem, kurus aprūpē Mātes Terēzes tuvākmīlestības ordeņa misionāres. Ikgadējs pasākums „Foto –retro” notiek sadarbībā ar fotomāksliniekiem Inesi un Edvīnu Cibuļskiem. Šogad 30.decembrī pirmo reizi Iļģuciema cietumā notiks LELB organizētās koncertakcijas „Ziemassvētku Roze” viens no koncertiem, kurā piedalīsies grupas „Lauku muzikanti” mūziķi Normunds Ķietis un Inita Āboliņa.
Arī Pareizticīgo baznīcas brīvprātīgās kalpotājas gatavo savas konfesijas sievietes Kristus piedzimšanas svētkiem, atbilstoši savai reliģiskajai laika skaitīšanai un pēc pareizticīgo baznīcas tradīcijām.
Taču šajā laikā neizpaliek arī kopīgie pasākumi. Sadraudzībā ar pareizticīgajām citas notiesātās sievietes ir aicinātas 30.decembrī noskatīties dokumentālu filmu „ Forpost”, kurā ir stāstīts par kādu klosteri Moldovā un tā iemītniekiem mūkiem un garīdznieki, kuri nesavtīgi palīdz trūkumcietējiem, atstumtajiem un mentāli slimajiem. Bet galvenie notikumi šajā pasākumu klāstā ir dievkalpojumi, kuros notiesātās sievietes varēs svinēt Kristus piedzimšanas svētkus. Pirmajos Ziemsvētkos kā katru gadu cietumā misi noturēs Romas katoļu arhibīskaps Zbigņevs Stankēvičs. Viņš apmeklēs arī Mātes un bērnu un Nepilngadīgo audzināšanas nodaļas. Savukārt Otrajos Ziemsvētkos notiks Dievkalpojums ar koncertu, kurā kalpos LELB mācītājs Erberts Bikše, Latvijas Nacionālās operas soliste čelliste Maija Prēdele un pianiste Zane Prēdele. Kā katru gadu arī cietuma darbiniekiem notiks Ziemsvētku pasākums, kurš sāksies ar svētbrīdi. Īpaši viesi šogad būs komponists Vilnis Punka un grupa „Sliekšņi un Griesti” ar svētku koncertu. Rudīte Losāne Iļģuciema cietuma kapelāne.