“Runāt, kad sirdsapziņa neļauj klusēt, – tā arī ir rīcība,” tā saka kinorežisore, esejiste un grāmatu autore Vija Beinerte, kas drīzumā klajā laidīs grāmatu "Mans konservatīvais kompass". Tajā būs apkopotas autores pēdējo trīs gadu gan iepriekš publicētas, gan vēl nepublicētas esejas.

Vija Beinerte stāsta, ka grāmatu laist klajā pamudinājuši draugi un tā veltīta ikvienam, kas negrib apmaldīties, meklējot atbildes uz dzīves galvenajiem jautājumiem. Kā zināms, esejiste Vija Beinerte ikvienā savā publikācijā atklāti definējusi savas un visai sabiedrībai nozīmīgas vērtības. Viņa uzsver, ka šī laika zīmes ir gan korumpēti politiķi, kas apkalpo projektus, nevis kalpo sabiedrībai, gan mediji, kas apkalpo politiķus, nevis kalpo patiesībai, cieši un prasmīgi saausti korporatīvie tīkli, sociālā taisnīguma prasību aizsegā briedināts terorisms; nedrošība, bailes, haoss un naids, un pāri visam – karš Eiropā. Esejiste saka: “Ja es ko redzu, saprotu un spēju noformulēt tā, lai kopsakari atklātos arī citiem, kam par to ir kāda interese, es to daru.”

“Pašā šīs grāmatas publicēšanas faktā ir jaušams tas pats mierinājums, ko Dievs deva izmisuma pārņemtajam pravietim Elijam Horeba kalnā: “Es esmu Sev atlicinājis septiņus tūkstošus, kas savus ceļus nav locījuši Baāla priekšā!”” tādu vērtējumu jaunajai grāmatai dod jurists, tiesību zinātņu doktors Juris Rudevskis. Savukārt, Latvijas Evaņģeliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags raksturo drīzumā lasāmo grāmatu par “saucēja balsi tuksnesī”, kurā katram vajag ieklausīties.

Grāmatas "Mans konservatīvais kompass" atvēršanas svētki notiks trešdien, 14. jūnijā pulksten 17 Rīgā, Ojāra Vācieša muzejā. Sarīkojuma muzikālo noskaņu radīs Uldis Marhilēvičs.