Ar skaistiem atklāšanas svētkiem Ojāra Vācieša memoriālajā muzejā nosvinēta esejistes un kinorežisores Vijas Beinertes jaunās grāmatas iznākšana. Grāmatā “Mans konservatīvais kompass” apkopotas pēdējo trīs gadu svarīgākās publikācijas, kā arī vēl nepublicētas esejas.

Grāmatu izdevis apgāds “Salterra” un kā Latvijas Kristīgajam radio stāsta apgāda pārstāve Aira Jēkabsone, līdzīgi kā nosaukums “Salterra” asociējas ar nozīmi zemes sāls, tā arī domājot par jaunās grāmatas nozīmi, prātā nāk mācekļiem teiktie Kristus vārdi: “Jūs esat zemes sāls, ja sāls nederīga, ar ko tad sālīs".

“Lai gan mums Latvijā ir pietiekami daudz zemes sāls, kāda daļa ik pa laikam iemieg un vairs īsti neredz un nedzird to, kas notiek, bet Vija Beinerte ir viena no tām retajām saucēja balsīm, kas mudina būt nomodā,” tā Aira Jēkabsone. Viņa uzsver, ka jaunā grāmata ir kā ceļa rādītājs, kas ir balstīts Bībeles patiesībā, uzrakstīts skaistā un dzidrā valodā, mīlestības caurvīts. Aira Jēkabsone ir pārliecināta, ka Latvijas grāmatnīcu plauktos trūkst šādas literatūras, tāpēc šī grāmata ir labs veicinājums tam, lai patiesība kļūtu arvien redzamāka un pieejamāka.

Vijas Beinertes jauno grāmatu “Mans konservatīvais kompass” var iegādāties “Zvaigznes”, Jāņa Rozes un “Globusa” grāmatnīcās visā Latvijā.