No 16. līdz 18. jūnijam kristīgās labdarības organizācijas “Pestīšanas armija” augstākie vadītāji ģenerālis Braiens Pedls un komisāre Rozālija Pedla apmeklēs Rīgu un Jelgavu, lai svinētu Pestīšanas armijas simtgadi Latvijā.

Pestīšanas armija sniedz palīdzību un atbalstu tūkstošiem cilvēku visā Latvijā, darbojas 14 draudzes, sociālais centrs un dienas centrs bērniem, visā Latvijā ir desmit zupas virtuves, kā arī pusceļa māja cilvēkiem, kuriem nepieciešama palīdzība, lai atgrieztos sakārtotā dzīvē. Kopš 2022. gada marta Pestīšanas armija palīdz arī Ukrainas bēgļiem Latvijā.

Ģenerālis Pedls organizāciju vada kopš 2018. gada 3. augusta. Iepriekš viņš kopā ar sievu, komisāri Pedlu, ir vadījis organizācijas darbu tādās valstīs kā Jaunzēlande, Fidži, Tonga, Samoa, Lielbritānija, Īrija, Kanāda un Bermudu salas. Viņi ir kopā ar Pestīšanas armiju jau kopš 1977. gada. Nākamais Pestīšanas armijas vadītājs būs ģenerālis Lindons Bekingems, kurš organizācijas vadību pārņems vēl šogad.

Pestīšanas armija ir starptautiska kristiešu kustība. Pestīšanas armija tika dibināta 19. gadsimta beigās kā Kristīgā misija Londonā. Drīz pēc tam tā nomainīja nosaukumu uz Pestīšanas armiju, biedri kļuva par karavīriem, bet vadītāji - par virsniekiem. Tāpēc Pestīšanas armija izmanto militāru terminoloģiju un apģērbu.

Mūsdienās Pestīšanas armija darbojas 133 valstīs, tai ir vairāk nekā 14 000 vietējo draudžu un 11 500 sociālo centru un iestāžu. Viņi arī vada skolas, sniedz neatliekamo palīdzību un īsteno citas sociālās aktivitātes. Latvijā Pestīšanas armija kā organizācija tika reģistrēta Jelgavā 1923. gadā. Patlaban Pestīšanas armijā Latvijā darbojas 25 virsnieki un gandrīz 200 karavīru.