Īslīces kultūras namā 1. decembrī norisināsies pirmās Bauskas novada Lūgšanu brokastis. Tās organizē pārstāvji no Bauskas novada tradicionālajām konfesijām: luterāņu, katoļu, baptistu un vasarsvētku draudzēm. Lūgšanas brokastu tēma – ģimene.

Luterāņu mācītājs Roberts Otomers laikrakstam “Bauskas dzīve” skaidro, ka Lūgšanu brokastis ir starptautiska iniciatīva, kas aizsākusies ASV pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados. Pašlaik Lūgšanu brokastis notiek jau vairāk nekā 50 valstīs. Latvijā tās tiek rīkotas jau 18 gadus un katru gadu tām pievienojas jaunas pilsētas un novadi. Pirms pāris gadiem Rundāles pilī tika rīkotas Zemgales novada Lūgšanu brokastis, bet šogad pirmo reizi tās tiks rīkotas Bauskas novadā.

Lūgšanu brokastis ir pasākums, uz kuru tiek aicināti sanākt kopā pašvaldību vadītāji, skolu direktori, kultūras dzīves vadītāji, uzņēmēji un dažādu tradicionālo konfesiju mācītāji. Ielūgtajiem viesiem, sēžot pie viena galda, ir iespēja tuvāk iepazīt citam citu un veidot labas sadarbības iespējas, norāda mācītājs. Viņš informē, ka pasākumā piedalīsies arī vietējie mūziķi. Šī pasākuma muzikālais vadītājs būs Pēteris Upelnieks.

Lūgšanu brokastu laikā būs uzrunas gan no garīdzniekiem, gan no pašvaldības pārstāvjiem. Tradicionāli tiek dots vārds arī cilvēkiem, kas atklāj nozīmīgus brīžus savā dzīvē, kur izpaudies lūgšanu spēks, īpaša Dieva svētība un palīdzība. Pasākuma noslēgumā garīdznieki aizlūdz par tautu, tās vadītājiem un lūdz svētību darbiem, kas ir uzticēti atbildīgām personām – gan par drošību, gan saimniecisku attīstību, gan kultūru, gan garīgo attīstību, gan sabiedrības saliedētību. Tradicionāli katrās Lūgšanu brokastīs daļa no dalības maksas tiek ziedota labdarībai, šogad ziedojums tiks izlietots Bauskas novada ģimeņu atbalstam. Lūgšanu brokastu rīkotāji aicina savu dalību pieteikt līdz 26. novembrim (ieskaitot), rakstot e-pastu uz: lb.bauska@gmail.com .