Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas Bīskapu kolēģija publicējusi aicinājumu draudžu mācītājiem un draudžu locekļiem. Tas ir aicinājums iesaistīties parakstu vākšanā par referenduma rīkošanu, kas nepieļautu partnerattiecību ieviešanu Latvijā.

Aicinājumā teikts: „Kristīga laulība ir ļoti būtiska sabiedrības veselības veidotāja ilgtermiņā. Nevar būt labāka attiecību institūta kā tas, ko Dievs mums iedibinājis. Mēs uzskatām, ka partnerattiecību institūta ieviešana mūsu valstī izkropļotu Dieva iestādītas laulības izpratni un pavērs ceļu uz tālākiem soļiem, kas ir pretrunā ar kristīgām ģimeniskām vērtībām. Politiķi ir paveikuši savu. Tagad ir mūsu kā Latvijas Republikas pilsoņu un vēlētāju rokās, lai savāktu nepieciešamo parakstu skaitu, lai sarīkotu referendumu. Aicinām mūsu draudžu mācītājus un draudžu locekļus būt atsaucīgiem un aktīviem, lai mūsu ļaudis ir aktīvi un dodas parakstīties, lai iestātos par vērtībām.”

No 7. decembra līdz 5. janvārim notiks parakstu vākšana tautas nobalsošanas ierosināšanai. Parakstīties varēs tikai klātienē, jebkurā parakstu vākšanas vietā visā Latvijā. Līdzi jābūt pasei vai ID kartei. Parakstu vākšanas vietu adreses: www.cvk.lv.