2024. gada februārī Rīgā norisināsies starptautiska konference “Cilvēka un ģimenes identitāte šodien un mūžīgi”, uz kuru aicina Latvijas Kristīgo mediķu biedrība un asociācija “Ģimene”. Laikā no 23. līdz 24. februārim Rīgā tiksies dažādu jomu speciālisti no dažādām valstīm, lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar cilvēka un ģimenes identitāti.

Konferences ietvaros būs iespēja dzirdēt gan uzrunas un sagatavotas lekcijas, gan arī piedalīties paneļdiskusijās. Pirmās dienas tēma būs “Cilvēka identitāte un dzīvības vērtība. Kas ir cilvēks?”. Tēmas ietvaros klātesošos uzrunās Džefrijs Barovs (Jeffrey Barrows, ASV), Kristīgo ārstu un zobārstu asociāciju vecākais viceprezidents bioētikas un sabiedriskās politikas jautājumos, kurš pēdējos 15 gadus ir veltījis cilvēku tirdzniecības apkarošanai. Pērs Everts (Per Ewert), Zviedrijas Klāfamas institūta, Zviedrijas vadošās kristiešu domnīcas un pētniecības institūta, direktors, pievērsīsies sekulārajam individuālismam, kā arī runās par to, kā tas ietekmē ģimeni un sabiedrību. Savukārt par mākslīgā intelekta ietekmi uz mūsu lēmumiem runās Andreass Vībe (Andreas Wiebe), “Hulbee AG” un “Swisscows” izpilddirektors un dibinātājs.

Otrā konferences dienā vispirms tiks pārrunātas tēmas, kas saistītas ar jauniešiem un nākamo paaudzi, pastiprinātu uzmanību pievēršot vīrieša un sievietes identitātei. Dienas otrajā pusē tiks pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar likumdošanu un politiku attiecībā uz ģimeni.