Luterisma mantojuma fonds ir publicējis šajā gadā pēdējo grāmatu "Dieva vārda pamats dzīvībai: komentāri par dzīvības vērtību". Balstoties Svētajos Rakstos, eseju veidā tiek izpētīts, kas Dieva vārdā ir atklāts par tēmām, kas skar cilvēka dzīvību.

Tas, ka valstī kaut kas ir likumīgs, nenozīmē automātiski, ka tas ir taisnīgi vai pareizi un augsti vērtē cilvēka dzīvību. Dieva dzīvības vārds atklāj to, ko Viņš ir darījis. Tas atklāj, ka katrai cilvēka dzīvībai piemīt vērtība, ka tā ir pelnījusi cieņu un ka Dievs visu ir radījis Savu bērnu – mūsu – dēļ. Par to nav iespējams domāt, nejūtot dziļu apbrīnu. Tomēr šī kritusī un salauztā pasaule to neatzīst. Tā sevi paceļ pāri visam, izplata “nekas nav aizliegts” teoloģiju un nes ciešanas un apjukumu. Notiek ļaunas lietas. Cilvēki tiek piekrāpti. Tiek iznīcinātas dzīves.

Šajā grāmatā ir apkopoti viegli lasāmi komentāri par tādām tēmām kā morālais labums, aborts, kontracepcijas metodes, evolūcija, ciešanas, neplānota grūtniecība, cilmes šūnu pētniecība, dzīvības un nāves lēmumi, bībeliska vīrišķība un sievišķība, kā arī dažādi citi jautājumi par dzīvību. Vairāk informācijas par grāmatu un iegādes iespējām tīmekļvietnē lmf.lv.