Mauritānijas varasiestādes ir atbrīvojušas kristiešus, kas tika arestēti par publisku kristību rīkošanu, kas izraisīja musulmaņu dusmas. Pret viņiem netika izvirzītas nekādas apsūdzības, tikai lūgts doties mājās un ticēt, kam viņi vēlas ticēt, bet privāti un diskrēti.

Šajā Āfrikas ziemeļrietumu valstī nav likuma, kas aizliegtu evaņģelizāciju, taču varas iestādes aizliedz publiski paust citu ticību, izņemot islāmu. Vismaz 15 vai 18 kristieši tika arestēti kopā ar savām ģimenēm, kad izraisījās musulmaņu protesti, kuros tika aicināts nogalināt kristiešus pēc tam, kad sociālajos plašsaziņas līdzekļos parādījās video ar kristību ceremoniju. Vietējie garīgie vadītāji uzskata, ka kristiešus Mauritānijā apdraud radikālais islāms, nevis valdība.

Saskaņā ar ASV Valsts departamenta jaunāko ziņojumu par starptautisko reliģijas brīvību (2022) Mauritānijā ir atļauts noturēt nemusulmaņu reliģiskos dievkalpojumus tikai ārvalstniekiem, bet valsts pilsoņiem ir aizliegts tajos piedalīties. Tādējādi Mauritānijas iedzīvotājiem ir aizliegts rīkot dievkalpojumus, taču valdība kopumā neliedz neislāmiskām grupām rīkot reliģiskus pasākumus privātās telpās, teikts ziņojumā.

Mauritānijā, kur 98% iedzīvotāju ir musulmaņi sunnīti un 1 % - šiīti, un kuras konstitūcijā islāms ir noteikts kā vienīgā pilsoņu un valsts reliģija, par atteikšanos no islāma soda ar nāvi. Saskaņā ar Open Doors datiem, Mauritānijā no 4,9 miljoniem iedzīvotāju – kristieši ir tikai 11 000. Mauritānija atrodas 20. vietā kristiešu vajāšanu ziņā.