Metodistu baznīca Apvienotajā Karalistē šomēnes izdevusi vadlīnijas “iekļaujošai valodai", kurās metodistiem ieteikts izvairīties no konkrētu vārdu lietošanas, tostarp "vīrs" un "sieva", jo tie varot norādīt uz ko tādu, kas "daudziem cilvēkiem nav realitāte".

Rokasgrāmatā teikts, ka kristiešiem “jānožēlo jebkāda sāpīga valoda un jāraugās, kā mēs klausāmies un ko sakām vai rakstām Kristus Garā”. Vadlīnijās ieteikts lietot vārdus "vecāks", "partneris", "bērns" un "aprūpētājs", nevis “tēvs”, “māte”, “vīrs”, “sieva”, “zēns”, “meitene”. Tālāk uzskaitītas plašas cilvēku kategorijas, tostarp LGBT+ cilvēki, ar kurām runājot, metodisti iesaka lietot "jutīgu un iekļaujošu" valodu. Tāpat ieteikts lietot valodu, ko pati persona izvēlas, tostarp vietniekvārdus, ar kuriem tā vēlas sevi identificēt. "Lietojot valodu, ko cilvēki lieto par sevi, parādām, ka mums kā draudzei viņi rūp..." teikts vadlīnijās. Jāpiebilst, ka 2021. gadā denominācija apstiprināja viendzimuma savienību “svētīšanu”.

Šīs vadlīnijas netiek vērtētas viennozīmīgi, daļa konservatīvie garīgie vadītāji nepieņem šos jauninājumus un uzskata, ka “tā vairs nav kristietība”. Šeit būtu vietā citēt pravieša Elijas sacīto Izraēlam: “Cik ilgi jūs klibosit uz abām pusēm? Ja Tas Kungs ir Dievs, tad sekojiet Viņam! Bet, ja Baals ir dievs, tad sekojiet tam!" (1. Ķēniņu 18:21)