Aborti jau vismaz piekto gadu pēc kārtas ieņem pirmo vietu infekcijas slimību sarakstā kā galvenais nāves cēlonis pasaulē. Statistikas dati, ko apkopojis Worldometer, liecina, ka 2023. gadā pasaulē veikti vairāk nekā 44,6 miljoni abortu.

Saskaņā ar Worldometer datiem kopējais nāves gadījumu skaits bez abortiem aizvadītajā gadā pārsniedzis 60,6 miljonus. Ja aborti tiktu ieskaitīti statistikā kā nāves gadījumi, tad mirušo skaits pērn pārsniegtu 100 miljonus, aborti veidotu vairāk nekā 40% no tiem. Otrs galvenais nāves cēlonis pasaulē ir infekcijas slimības, - no tām miruši 12,9 miljoni cilvēku. Vairāk nekā 8,2 miljoni nāves gadījumu saistīti ar vēzi, savukārt smēķēšana izraisījusi vairāk nekā 4,9 miljonus nāves gadījumu. Tāpat miljoniem cilvēku dzīvības prasījusi alkohola lietošana, HIV vīruss, ceļu satiksmes negadījumi. Joprojām arī pašnāvību skaits ir augsts – tās izdarījuši vairāk nekā 1 miljons cilvēku.

Šāda statistika liek pievērsties Mozus sacītajiem vārdiem Izraēlam: “Es šodien piesaucu debesis un zemi kā lieciniekus pret jums, ka lieku jūsu priekšā dzīvību un nāvi, svētību un lāstu; tad nu izvēlies dzīvību, ka dzīvotu gan tu, gan tavi pēcnācēji.” (5. Mozus 30:19) Kristiešiem ir jāturpina uzticēto vēsti nest sabiedrībā – dzīvības devējs ir Dievs, un cilvēks, izvēloties dzīvību, saudzējot savējo un citu, vienmēr izdarīs pareizo izvēli un tas nesīs svētību.