Nav vienas noteiktas metodes kā vislabāk un pareizāk lūgt. Ejot ticības ceļu, dažādi lūgšanu veidi var palīdzēt cilvēkiem attiecībās ar Dievu. Rīgas Vecā Svētās Ģertrūdes draudze, sākot ar 31. janvāri, piedāvā lūgšanu kursu, kas balstīts “Mūsu Tēvs” lūgšanā.

Lūgšanu kurss tiek organizēts reizi gadā, ar iespēju tajā piedalīties arī citu draudžu locekļiem. Tas ir astoņu nodarbību cikls, kas izstrādāts “24-7 Prayer” (24-7 lūgšanu) kustības ietvaros un mazliet arī “personificēts” caur Ģertrūdes draudzes lektoriem, kas lekciju saturu papildinājuši ar savām liecībām un pieredzi. Kurss paredzēts ikvienam kristīgas draudzes loceklim, kurš vēlas plašāk uzzināt par lūgšanu un drošā vidē to praktizēt, pieaugt savās attiecībās ar Dievu, uzsākt vai atjaunot savu lūgšanu dzīvi, gatavoties aizlūgšanu kalpošanai. Kursa formāts - kopīga slavēšana, tēja un uzkodas, lekcija, saruna un lūgšanu praktizēšana mazās grupās.

2024. gada pavasara kurss noritēs no 31. janvāra līdz 20. martam trešdienu vakaros plkst. 18:30 klātienē Vecās Svētās Ģertrūdes baznīcas pagrabstāvā. Reģistrācija kursam līdz 28. janvārim, aizpildot pieteikuma anketu gertrude.lv.