Latvijā netiks rīkots referendums par partnerības institūta likuma grozījumu atcelšanu, jo mēneša laikā netika savākts nepieciešamais vēlētāju atbalsts. Tomēr dabisko ģimenes vērtību aizstāvji pauž, ka tagad ir svarīgi nostiprināt ģimenes jēdzienu Satversmē.

Parakstu vākšana tautas nobalsošanas ierosināšanai par apturētā likuma “Grozījumi Notariāta likumā” atcelšanu notika no 7. decembra līdz 5. janvārim, un šajā laikā par referenduma ierosināšanu parakstījās 35 089 vēlētāji jeb 22,7% no nepieciešamā skaita, liecina provizoriskie Centrālās vēlēšanu komisijas rezultāti.

Latvijas Vīru biedrības vadītājs Andars Ignacs uzskata, ka šī bija “Ziemassvētku vērtību kauja pret milzīgu administratīvo pārspēku”. Un uzsver, ka ir cienījama to – vairāk nekā 35 000 – cilvēku rīcība, kas aizgāja un parakstījās, neskatoties uz svētku laiku, aukstumu un administratīvajiem šķēršļiem. Savukārt biedrības “Asociācija “Ģimene”” vadītājs Rihards Kostigovs ir pārliecināts, ka šīir “ilgtermiņa cīņa par ģimenes vērtībām”. “Katram bērnam ir vajadzīgi tēvs un māte, un neviens likums to nespēj mainīt. Mūsu uzdevums ir turpināt runāt patiesību un sargāt bērnus!" iedrošina Kostigovs.

Tāpat biblisko vērtību aizstāvji norāda, ka tuvākajā laikā sagaidāmi arvien jauni uzbrukumi ģimenes un laulības jēdzieniem. Jau šobrīd partija "Progresīvie" priecājas par panākto viendzimuma partnerattiecību regulējumu un uzstāj uz "laulību vienlīdzību". Vienīgais risinājums šajā situācijā ir nostiprināt ģimenes jēdzienu Satversmē. Vairāk informācijas Centrālās vēlēšanu komisijas vietnē cvk.lv vai www.pargimeni.lv.