Četru Izraēlas universitāšu pētnieku grupa apgalvo, ka, izmantojot jaunu zinātnisku metodi, ko viņi dēvē par "izrāvienu", ir apstiprinājuši bieži apstrīdētu notikumu Bībeles 2. Ķēniņu grāmatā.

Bībeles notikums, kas aprakstīts 2. Ķēniņu grāmatā 12. nodaļā, ir saistīts ar kauju Gātā, kuru ieņēma Arāma ķēniņš Hazaēls. Bībeles pilsēta tagad ir mūsdienu Tell es-Safi, Izraēlā. Četru Izraēlas universitāšu pētnieki apgalvo, ka viņu jaunā metode pierāda, ka ķieģeļi, ko arheologi atrada šajā vietā, tika iznīcināti ugunsgrēkā, ko būtu izraisījusi ķēniņa Hazaēla armija. Bībeles stāsta skeptiķi bija izvirzījuši teoriju, ka "ēka nav nodegusi, bet gan sabrukusi gadu desmitu laikā, un ka konstrukcijā atrastie apdedzinātie ķieģeļi pirms celtniecības bija apdedzināti krāsnī”.

Pētnieku izmantotā metode ietver Zemes magnētiskā lauka mērījumus, kas ir "ierakstīts" apdegušajos ķieģeļos. Kad ķieģelis pirms celtniecības tiek apdedzināts krāsnī, tas reģistrē Zemes magnētiskā lauka virzienu konkrētajā laikā un vietā. Un, kad celtnieki paņem ķieģeļus no krāsns un būvē sienu, viņi tos izkārto nejaušās orientācijās. Bet, kad siena tiek nodedzināta uz vietas, kā tas var notikt, kad to iznīcina ienaidnieks, visu ķieģeļu magnētiskie lauki tiek fiksēti vienā un tajā pašā virzienā. Atklājumi liecina, ka ķieģeļi sadega un atdzisa uz vietas, tieši tur, kur tie tika atrasti. Ja ķieģeļi būtu apdedzināti krāsnī un pēc tam ielikti sienā, to magnētiskā lauka virziens būtu bijis nejaušs. Šī metode zinātniski apstiprina Bībelē aprakstīto notikumu.