ASV baptistu evaņģēlisti ziņo, ka nesen viņu vadītajā misijas braucienā uz Kubu gandrīz 5000 cilvēku atsaukušies aicinājumam sekot Jēzum Kristum, vēsta CBN News. Evaņģelizācijas ceļojuma beigās grupa reģistrēja 4820 ticības apliecinājumus Kristum.

Aizvadītā mēneša sākumā Floridas baptistu misionāru komanda pievienojās Rietumu Kubas baptistu konventa vadītājiem, lai vadītu astoņu dienu evaņģelizācijas ceļojumu pa Kubas Villa Clara un Cienfuegos provincēm. Misionārs Manuels Barahona stāsta, ka viņu prioritāte Kubā esot bijusi Dieva vārda izplatīšana un atbalsts ticīgajiem. Viņš arī esot gatavs darīt visu, kas iespējams, lai palīdzētu.

Lai gan Kubas diktatoriskais režīms arvien vairāk vajā kristiešus, kubieši ir gatavi Evaņģēlijam, uzskata mācītājs Karloss Alamino, evaņģēliskās organizācijas “Proclaim Cuba” dibinātājs un prezidents. Alamino arī tic, ka Kubā notiek atmoda caur evaņģēlija pasludināšanu.“Valdība pieļauj mājas draudzes, un tas ļauj augt kopienas līmenī," piebilst Alamino.

Kubā valda komunistisks režīms, kas kļūst arvien naidīgāks pret kristiešiem. ASV (US Open Doors World Watch List 2023) Atvērto durvju pasaules vērošanas sarakstā 2023. gadam Kuba ieņem 27. vietu starp 50 valstīm, kurās kristieši tiek vajāti visvairāk.