ASV Valsts departaments 4. janvārī Pakistānu atzina par "valsti, kas rada īpašas bažas", jo tā ir "iesaistījusies vai pieļāvusi īpaši smagus reliģijas brīvības pārkāpumus", ziņo Morning Star News (MSN). Departaments aicināja Pakistānas un citu valstu valdības, kas iekļautas sarakstā, izbeigt kopienu vardarbību, uzbrukumus reliģiskajām minoritātēm un cietumsodus par miermīlīgu ticības paušanu.

Bīskaps Azads Maršals, Pakistānas Baznīcas prezidents, savā paziņojumā MSN kā piemēru kristiešu vajāšanām Pakistānā min aizvadītajā gadā notikušo islāma ekstrēmistu uzbrukumu kristiešiem Faisalabadas apgabalā.

"Dienas ilgie uzbrukumi kristiešiem Džaranvalā pats par sevi ir apsūdzība pret valdību,” sacīja bīskaps Maršals. Viņš norāda, ka “Tiesībsargājošo iestāžu darbinieki uz tiem lūkojās kā skatītāji, un provinces valdības neatlaidīgi atteica uzsākt tiesas izmeklēšanu par šo incidentu, lai sauktu pie atbildības nolaidīgās amatpersonas”.

Starptautiskā kristiešu aizstāvības grupa "Open Doors" (“Atvērtās durvis”) savā tīmekļvietnē liecina, ka  Pakistānas kristieši papildu sabiedrības naidīgumam saskaras arī ar apātiju no varas iestāžu puses, kurām vajadzētu viņus aizsargātPolicija nav ieinteresēta īstenot likumu un aizsargāt minoritātes. Tiesas ir mazliet veiksmīgākas likuma piemērošanā, taču ilgstoša kavēšanās ir ierasta parādība. “Kristieši bieži vien gadiem ilgi atrodas cietumā, pirms tiek pasludināts spriedums, un tad jau ir par vēlu panākt pārmaiņas.”

“Open Doors World Watch” sarakstā Pakistāna ieņem 7. vietu starp 50 valstīm, kurās kristieši tiek vajāti visvairāk.