Kāds kristiešu ielu sludinātājs Glāzgovā, Skotijā, saņems ievērojamu kompensāciju pēc tam, kad policija viņu nelikumīgi arestēja un aizturēja saistībā ar nepamatotu sūdzību par viņa it kā "homofobisko valodu" 2022. gadā.

Par nepamatotu arestu Skotijas policija Angusam Kameronam samaksās vairāk nekā 6900 ASV dolāru un arī segs juridiskos izdevumus 11 900 ASV dolāru apmērā, ziņo bezpeļņas kristiešu uzraudzības organizācija “The Christian Institute”, kas šajā lietā pārstāvēja Kameronu. Kamerons, bijušais baptistu draudzes mācītājs, 2022. gada janvārī sludināja uz Bučananas ielas Glāzgovā, kad pie viņa pienāca policisti un lika nekavējoties pārtraukt sludināšanu. Mācītājs tika pārmeklēts turpat uz ielas, viņam tika uzlikti roku dzelži un paziņots, ka viņš tiek arestēts par "miera pārkāpšanu ar homofobisku saasinājumu". Policists viņu iesēdināja policijas automašīnas aizmugurē uz vairāk nekā stundu, pirms viņu atbrīvoja. Divas dienas vēlāk Kamerons saņēma telefona zvanu no policista, kurš viņu informēja, ka pret viņu netiks ierosināta krimināllieta. Tā kā lietas pieraksti liecināja, ka policistiem nebija iemesla aizdomām, ka sludinātājs ir izdarījis noziegumu, kas ir nepieciešams likumīgai apcietināšanai, organizācija iesūdzēja policiju tiesā par nelikumīgu arestu, diskrimināciju un cilvēktiesību pārkāpumu.

Šī bija otrā reize pēdējo gadu laikā, kad vietējās iestādes apšaubīja evaņģēlisko kristiešu tiesības paust savus reliģiskos uzskatus Glāzgovā.