Līdz šim sievietēm Dānijas Fēru salās, lai veiktu abortu, bija jāmēro vairāk nekā 1300 kilometru. Tagad vietējā valdība plāno to mainīt, atceļot abortu aizliegumu. Pret to iebilst dzīvības aizstāvju organizācija, lūdzot Tieslietu ministriju vispirms veikt plašāku izpēti.

Līdz šim Fēru salās, aborti praktiski nebija atļauti. Grūtniecību varēja pārtraukt tikai dzīvībai bīstamās situācijās vai izvarošanas un incesta gadījumā. Tāpēc Bjarni Kárason Petersen, Salu apgabala Tieslietu padomes priekšsēdētājs, uzskata, ka ir pienācis laiks atjaunināt 1956. gadā pieņemtos tiesību aktus. Priekšsēdētājs apgalvo, ka pašreizējie likumi par abortiem vairs neatspoguļo sabiedrības viedokli šajā jautājumā.

Likumprojekta mērķis, ko valdība ierosināja šonedēļ, ir nodrošināt sievietēm salās neierobežotu piekļuvi abortiem pēc pieprasījuma līdz pat 12. grūtniecības nedēļai ieskaitot. Vietējā dzīvības aizstāvju organizācija "Pro Vita" ir noraizējusies par šiem notikumiem. Organizācija baidās, ka sievietes kā risinājumu krīzes grūtniecības gadījumā saņems tikai aborta piedāvājumu. “Pro Vita” uzskata, ka sievietēm ir jādzird arī par citām iespējām. Organizācija vēlas, lai Tieslietu ministrija veiktu pētījumu, pirms tiek pieņemts likums par abortiem.

Fēru salās ir viens no stingrākajiem abortu likumdošanas aktiem Dānijā. Tas tiek skaidrots ar faktu, ka šajā reģionā kristietība ir daudz izplatītāka nekā citur Dānijā.