Pēc nāvējošas apšaudes kādā vidusskolā Aiovas štatā, ASV, Siukslendas kristīgā skola sākusi apbruņot un apmācīt savu personālu. Skolas darbinieki būs instruēti, kā rīkoties uzbrukumu draudu gadījumā, lai mazinātu riskus, ka kāds tajos varētu ciest.

Šajā mēnesī Siukslendas kristīgā skola (Siouxland Christian School, SCS) Siuksitijā, netālu no štata rietumu robežas ar Nebrasku, apbruņo un apmāca atsevišķus darbiniekus, lai viņi būtu gatavi rīkoties aktīvā šāvēja gadījumam skolas pilsētiņā, teikts oficiālā paziņojumā, kas izsūtīts ģimenēm. Savā 5. janvāra vēstulē kristīgās skolas vadītāja Lindsija Lauriča (Lindsay Laurich) atsaucās uz "nožēlojamo realitāti", kas saistīta ar tādiem šaušanas gadījumiem skolās kā Perijas vidusskolā Aiovas centrālajā daļā, kad pēc varonīgas iejaukšanās uzbrukuma laikā tika nogalināts skolas direktors. Nosaucot šo lēmumu par gadu ilga "nopietna un rūpīga procesa" rezultātu, kurā piedalījās tiesībaizsardzības iestāžu grupas, juridiskie konsultanti, apdrošināšanas un nozares eksperti, skolas vadītāja sacīja, ka bruņotais skolas personāls ir apmācīts "doties tieši pretī draudiem" un reaģēt tā, lai ļautu skolotājiem un skolēniem nokļūt drošās pozīcijās un nodrošinātu aktīvu reaģēšanu, līdz ierodas likumsargi.

Terēza Sidebothama no Kolorādo advokātu biroja, kas strādā ar kristīgajām kalpošanām, baznīcām un citām reliģiskām organizācijām, uzsver: “Baznīcas, skolas un citas kalpošanas iestādes bieži kļūst par masu šāvēju mērķiem. Lai gan dažiem tas var šķist pretrunā ar veselo saprātu, bruņošanās, apmācība un sagatavotība var ātri izbeigt uzbrukumus vai palīdzēt tos novērst. Dažos gadījumos bruņota aizsardzība novērš asinsizliešanu.”

Skolas vadītāja piebilst: “Skolu ēkām jābūt drošām. Skolotājiem un bērniem nevajadzētu baidīties nākt uz skolu. Mums ir jāizmanto visi mūsu rīcībā esošie līdzekļi un resursi, lai būtu gatavi vissliktākajiem scenārijiem. Ar Dieva palīdzību šī papildu aizsardzība nekad nebūs jāizmanto.”