Arī 2024. gadā Baltijas Globālā iniciatīva aicina lūgt par vajātajiem kristiešiem. Šim nolūkam ir izdots aizlūgšanu kalendārs, kurā katru nedēļu atzīmēta valsts, par kuru lūgt. Šajā nedēļā tā ir Jemena. Pasaulē kopumā ticības dēļ tiek vajāti 365 miljoni kristiešu.

Pēc “Open Doors” datiem, vajāšanu rangā Jemena ir 3. vietā. Jemenā ir gandrīz 32 miljoni iedzīvotāji, no kuriem kristieši ir tikai daži tūkstoši. Jau vairāk nekā 10 gadus Jemenā notiek pilsoņu karš. Šobrīd Jemenas hutiešu kaujinieki uzbrūk kravas kuģiem Sarkanajā jūrā, tāpēc Jemenas vārds bieži ir ziņu virsrakstos. Jemenā kristiešiem sava ticība ir jāpatur slepenībā, jo islāma atstāšana ir aizliegta un valsts uzskata visus jemeniešus par musulmaņiem. Taču kristiešus vajā ne tikai valsts, bet arī vietējās kopienas un ģimenes, ja viņi grib atkāpties no islāma. Tāpat kara dēļ ir vairojusies nabadzība. Bieži vien palīdzība grūtībās tiek izplatīta ar vietējo mošeju palīdzību, un tiem, kuri netiek uzskatīti par dedzīgiem musulmaņiem, palīdzība var paiet secen.

Lai Dieva apsardzība ir pār ticīgajiem Jemenā. Lai Dievs dod gudrību un drošību slepenajām mājas draudzēm, lai tās varētu atbalstīt kristiešus. Lai Dievs palīdz ikdienas vajadzībās, lai iestājas miers un cilvēki var sākt veidot savu dzīvi no jauna. Lūgsim arī par tiem, kuri uzņemas milzīgu risku, sniedzot māceklības atbalstu Dieva meklētājiem un jaunajiem kristiešiem. Lai apsardzība ceļā, kad viņi ceļo konflikta zonās, un lai Dievs var lietot viņus, apmācot jaunus un apdāvinātus vadītājus.