Uzsverot zināšanu nozīmīgumu un diskusiju aktualitāti par cilvēka identitātes un ģimenes vērtību aizstāvības jautājumiem, no 23. līdz 24. februārim Rīgā klātienē norisināsies starptautiska konference “Cilvēka un ģimenes identitāte šodien un mūžīgi”.

Divas dienas starptautiski novērtēti eksperti, sabiedriskās domas veidotāji un NVO pārstāvji un interesenti satiksies priekšlasījumos un diskutēs divās galvenajās izvirzītajās tēmās – “Cilvēka identitāte un dzīvības vērtība. Kas ir cilvēks?” un “Likumdošanas, politikas un zinātnes ietekmē – kas ir ģimene?”.

Konferencē kā vieslektori uzstāsies – ārsts epidemiologs, emeritētais profesors Kloda Bernāra Universitātē Lionā René Ecochard (Francija), profesors, laulības un ģimenes maģistra studiju programmas vadītājs, daudzu grāmatu par ģimenes attiecībām autors Gintauts Vaitoska (Austrija), Kristīgo ārstu un zobārstu asociāciju vecākais viceprezidents bioētikas un sabiedriskās politikas jautājumos Jeffrey J. Barrows (ASV), Zviedrijas vadošās kristiešu domnīcas un pētniecības institūta direktors Per Ewert.

Savukārt pieredzes apmaiņas nolūkos 23. februāra vakarā notiks īpašs NVO prezentāciju vakars, kur būs iespēja dibināt kontaktus, dzirdēt citu organizāciju darbības pieredzi un uzdot papildu jautājumus vieslektoriem.

Konferenci organizē Kristīgo mediķu biedrība sadarbībā ar biedrību “Asociācija “Ģimene”” un Latvijas Vīru biedrību. Plašāka informācija par konferences norisi un lektoriem, kā arī pieteikšanās – tīmekļvietnē kristigiemediki.lv. Iepriekšēja reģistrēšanās obligāta, līdz 22. janvārim iespēja reģistrēties par īpaši zemu dalības maksu.